Vingelsjukan?Vi är friska igen och det är dags för jobb och dagis.
Det verkade som en riktigt bra idé igår men nu när morgonen kommer kan jag inte säga att jag är riktigt lika sugen!

Sängen skriker svordomar medan John Blund står och blottar sig när jag borstar tänderna.
På ett ungefär.

Allt för att jag skall krypa ner under mina tjocka, varma duntäcke igen och sova lite. Bara 15 minuter till. Det är allt jag ber om!

Jag menar... Bara så bomullen försvinner försvinner ur öronen och jag inte vinglar så hemskt mycket längre.

Läste något om "Vingelsjukan" hos Mumari igår. Jag tror det är den som är på G.
Så snälla, gör pinan kort!


I hate mornings!

03 ~ Föräldrarna
Mina föräldrar är bäst i världen. Precis som era.
Precis som de flesta andras har/hade dom sina brister och fel.

Båda är/var av norskt ursprung trots att farsan hade en halvdel tyskt i sig. Hans mamma var med en tysk under 2:a världskriget. Jag tror det präglade pappa en hel del om jag skall vara ärlig. Aldrig riktigt accepterad om man kan säga så.

Precis som mig flyttade han hemifrån i en ålder av 14. Han har jobbat hela livet. Jobbat, jobbat, jobbat. Jag kan knappt minnas att han har gjort annat faktiskt. Han har varit fotograf och redaktör för jag vet inte hur många tidningar och min första photoshot jag var med pappa på var en "miss wet t-shirt" contest i "Frognerparken" för ungefär hundra år sedan.

Pappa var en sådan som kände alla, var omtyckt alla och gjorde allt till 300%. Aldrig något halvdant. Förrutom kanske det där med att vara pappa.
Han var ju på något vis sällan där. Förrutom när jag var liten. Då var han Alltid där. Klippte mitt hår, spelade piano och busade som ingen annan..
Och vissa kvällar satt jag i hans famn och tittade på Poirot eller McGyver...

Jag minns alla gånger när jag var liten och mamma lurade mig med att det stod något knepigt djur utanför tvättstugedörren och där var ingen mindre än pappa. Jag minns så väl lyckokänslan som spred sig igenom kroppen. Värmen. Glädjeruset.

Vi reste mycket med tanke på pappas jobb. Tack vare honom har jag varit i både Ryssland, Island, Finland, Marocco och en del andra länder. Pappa var min hjälte. Mitt allt. Det är han fortfarande.
Han och mamma skildes när jag var 7. Då flyttade pappa till Oslo igen för att så småningom flytta ner till Thailand på heltid.
På 6 år pratade vi inte alls. Det var hemskt tungt. Det var en ständig saknad. En ständig undran. Vad hade jag gjort för fel?
Jag vet idag att det inte är så.. Men det har tagit väldigt många år.

Pappa bodde där nere i Thailand de sista 13 åren av sitt liv. Han jobbade ihjäl sig. Han hade för många sjukdomar. Det fanns ingen väg tillbaka. Han gick bort för snart 5 år sedan.
Det var den värsta dagen i mitt liv. Jag vet fortfarande inte vart han ligger begraven och jag vet fortfarande inte riktigt hur allt gick till. Det är ett av skälen till att min kropp skriker om att jag måste tillbaka. Söka svar. Få ett avslut. Gå i hans spår.

Min pappa var den starkaste, modigaste, klokaste mannen någonsin och jag önskar så förbaskat att jag kan bli som honom när jag blir stor!


Mamma då ja...

Mamma och jag har haft våra duster. Innan kunde jag nog klandra henne. En hel del.
Först nu när jag blivit mamma själv börjar jag förstå vad det handlade om. Det är inte alltid så himla lätt, helt enkelt!
Mamma blev just Mamma i en ålder av 19 år. Alldeles för ung kanske. Jag vet inte riktigt vad man skall skylla på. Men det har varit en turbulent barndom med många hårda ord men samtidigt vilkorslös kärlek.
En känsla där det ibland speglades av att rollerna var ombytta.

Det har varit mycket som har präglat mig att bli den jag blev idag. Vi har aldrig haft det där självklara mor/dotter förhållandet och jag tvivlar på att vi någonsin kommer få det. Att flytta hemifrån vid 14-års ålder var nog det smartaste jag kunde göra. Att börja om.. Att ta eget ansvar. Jag har lärt mig fantastiskt mycket av det. Samtidigt är det ingenting jag rekomenderar. Man är Inte vuxen när man är 14!

Idag har vi en fin och fungerande relation. Oftast. Den är vansinnigt skör och bräcklig men sköter vi våra kort rätt så är den underbar.
Hon är dessutom en alldeles underbar mormor till lilla skrot och vi hade inte kunnat få en bättre mormor.

Hon är den människa som trots allt fostrat mig, sett till att jag aldrig saknat varken mat eller kläder, den som tagit mig på semester, till tandläkaren och gud, vet vad..
Jag har henne att tacka för så vansinnigt mycket..


Älskade mamma och älskade Pappa.. De finaste man kan ha!
Tack för att just Jag fick bli Eran Dotter!

1:a Advent kom tillslut...
Det blev en vit, fin och vacker helg här i Ghettot! Vi har tagit det allmänt lugnt eftersom lillskrot har varit lite hängig.
Det är väl sådana tider nu helt enkelt. Snor, feber och annat dominerar våra små´s kroppar.

Igår kväll fick vi i alla fall fint besök av Cia, Angelica och Lilla Collin.
Kvinnan utan matlagningskunskaper (läs jag.)bjöd på en uppskattad korv stroganoff med ris. Herreminje.. Minns inte senast jag verkligen Lagade mat åt någon. Det är inget jag har för vana att göra.
Jag är nämligen skadat rädd för att misslyckas!
Det var dock uppskattat och vissa tog till och med två gånger! ;)
(ok.. jag erkänner att det är jävligt svårt att misslyckas med en riskokare!)

Barnen lekte som änglar. Jag upphör på något vis inte att förvånas över hur duktiga dom är. Hur förnuftiga, snälla och smarta dom är. (och fulla i f med för den delen men) .. Det jag skulle komma till är att även denna gången var det inget bråk mellan barnen. Inte ett litet tjafs på flera, flera timmar.
Strax efter nio begav dom sig hem och jag satt med en trött men extremt lycklig unge. Det värmde så gott i mitt mammahjärta!
En tandborstning och en trollmorsvaggvisa senare var vi redo för sängen och jag tror minsann hjärtat somnade innan jag han släcka lampan och stänga dörren. Lilla mysunge!

Då även jag blev sjuk och kräktes hela natten och förmiddagen idag samt att både C och T har fått magsjuka så får det bli karensdag imorgon. Irriterande.Fast säkert mer irriterande om vi smittar ner dagis och annat.
Bara att göra det bästa av det och få gjort massa hemma och uträtta lite ärenden!
Börja kolla in lite julklappar kanske?

Förövrigt haltar bloggen lite nu. Jag har fått några pikar om det. Jag är medveten. Dock har jag en bra ursäkt.

Jag har haft en vänner på besök. Ganska många kvällar. Ungefär varje kväll förutom en sedan i söndags. Det gör att bloggen blir lite lidande.
Vi har kollat "Grease", ätit bakad potatis och citerat Meduza. Jävligt fint faktiskt!
Mindre fint att jag gett en viss någon magsjuka. Jag har lite ångest över det faktiskt. Stackarn. Var ju inte riktigt meningen.
Blir några långa, kalla nätter nu framöver.

Som vanligt går klockan alldeles för fort den här tiden på dygnet. Det är dags att tänka lite på sömnen.
Avsluta spelandet, ta en sista cigarett och invänta kuddkrig med John Blund.

Julklappar förresten? Jag är kass som vanligt. Vad köper man till folk? :o

02 ~ Bästisen aka min bättre hälft!

... de vackraste flickorna i världen...
Sanna, VackerC och lilla C.
Jag har flera fina vänner. Ni är lika mycket värda och jag älskar Er alla!! Det gör jag. Men det är något speciellt med min VackerC.
Hon är min bättre hälft!

Ingen har upplevt det vi har upplevt, gått igenom det vi har gjort och fortfarande ha kvar den vackra, okomplicerade relationen vi har. Det är inte möjligt.
Kanske är det därför vi idag kan prata utan ord. Med samma ord. Tänka lika. Olika. Och ständigt lära oss av varandra.

Ingen gör mig så lugn och trygg som hon. Ingen gör mig heller lika paranoid. Det är förstås sant. För jag vet ingen i hela världen som är så paranoid och nervös som min VackerC. O andra sidan är vi nog ganska lika där.

Vi lever efter mottot: "När man tror det inte kan bli värre så kommer det någon och kissar på en". Fast vi säger det med en glimt i ögat eftersom vi båda upphört att förvånas!

Vi trivs bäst bland klippor, hav och sol med trubadurmusik i bakgrunden. Helst när solen är på väg att gå ner och vi får lov att hålla handen och glömma omvärlden en stund.

Förvisso spelar det ingen roll vart vi är bara jag får vara med henne. Hon är den finaste, klokaste, bästa kvinnan jag vet i hela världen.
Där hon är kan jag alltid känna mig trygg, känna mig hemma och känna mig accepterad.
Jag skrattar aldrig så mycket som jag gör i hennes sällskap och hon får mig alltid på bättre tankar och ger mig nya vägar att tänka.

Vi lyckas bli gravida samtidigt och hennes lilla känns ungefär som min egen och Sanna´s syster.

Det jag känner för denna VackerC är så mycket mer än bara vänskap och kärlek. Det går på något vis inte att förklara. Det är för speciellt.  
Alla borde ha en VackerC. Hon gör världen till en bättre, finare plats att leva på!

Jag älskar dig till evigheten och ännu längre min fina kvinna!

♥♥♥

Du får inte stoppa köttbullar i näsan Sanna...

...såhär sitter ungen och äter yoghurt om man råkar springa runt hörnet för att hämta något...


Ungen är hemskt rolig nu förtiden. Allt skall testas. Hela j.ä.v.l.a tiden! Jaa, jag vet att det skall vara så. Att det är bra för utvecklingen och allt det där .. men jesus, finns det några stopp?

Ni minns säkert att vi pratat om det här med att: ALLT skall stoppas i munnen?
Man kan tycka att nu när ungen är 2 och snart 5 mnd så borde hon sluta med det. Jag menar, vad har hon Inte smakat på?
Sniglar, sten, grus, disktrasor, utspottade tuggumin, papper, kläder.. Ja, ni vet.. det mesta helt enkelt. (även en del som vi inte skall ta upp här!)

Jag trodde på något vis att vi snart hade gått igenom registret för vad som kunde ätas och inte. Men ack, så jädra korkat av mig. Det finns faktiskt en Hel Värld som hon ännu inte har smakat på! Dumma, dumma mamma!

Vaknar inatt av att liten ynklig sak ligger och gråter.. Inser att hon har kräkts.
Lägger barn med ren filt i soffan och börjar i halvmörker slänga ihop smutsiga sängkläder..
Men något fångade min blick.. Små bitar av något slag.. Och jag började spontant och snabbt tänka efter vad ungen hade ätit under dagen. Didn´t make any sense!

Inser att jag är tvungen att tända lampan och kika.. Ja, tro på fasen vad jag hittar..
En hård, gul.. halvstor boll har ungen tuggat isär, tuggat i sig, bitit sönder. och svalt. och kräkts.

Alltså. Jag blir lite trött. Men bara lite! Jag fattar inte ens hur hon kan ha fått upp bolljäveln i sängen för den låg banna mig inte där när vi sjöng Trollmor igår. Det vet jag! Hur GÖR hon??

Det blir en lugn dag idag.. Se hur magen är .. om den fortf. funkar.

Nu är det dags för mat!
Korvstroganoff och ris... favvo!


Förövrigt är det Madickenförbud efter att ungen börjat peta upp okänt antal makaroner i näsan!
Som Lisabeth skulle ha sagt: Du är inte riktigt klok, Sanna.
Och det har hon ju faktiskt Helt rätt i! ;)

01 ~ A picture of me ...


Jag är inte bara Elin, inte bara Mamma, inte bara ett Hondjur. Jag är så vansinnigt mycket mer!

Jag är någon som ständigt är på flykt, som letar efter rötter och trygghet. Jag letar efter den där platsen där jag känner att jag kan slå mig till ro och bli den jag vill vara.
Jag är den som ständigt drömmer mig bort. Den som ständigt längtar efter något annat. Alltid Något annat.

Jag har hunnit leva i 27 år. Snart 28. Jag har hunnit bo i 24 eller var det 25 olika lägenheter och skaffa ett barn.
Jag har haft ett antal olika husdjur men ännu fler karlar!
Periodvis har jag varit mer full än nykter och periodvis har jag inte gått upp ur sängen alls.

Periodvis har jag jobbat 240 timmar i månaden, bott på 11 kvm och varit hopplöst förälskad i män som spelar bas eller gitarr.
Rättelse: Det är inte bara periodvis. Jag är Alltid kär i folk som spelar gitarr eller bas. Det är något med att dom spelar sig in huden på mig och fastnar i mina nervtrådar.

Jag har läst in nästan hela gymnasiet på komvux och när jag blir stor vill jag bli socionom. Jag vill jobba med missbrukare och hemlösa just för att jag tror att Jag kan göra en skillnad. Det behövs fler folk med erfarenhet av livet inom det yrket. Inte bara boklärda människor som tror dom vet vad det handlar om!

Jag är utnämnd snoozemästare, rapare (på svenska dårå) och den i vännerflocken som har störst behov av en gps.
Både för att jag inte skall gå vilse och för att dom inte skall behöva leta efter mig hela tiden.

Musik, broderi, mafia wars och böcker är livspassioner. Topp 1 är trubadurmusik.
Den som kallar mig för en fjant får stryk!
Jag är mamma till den vackraste av troll och jag kallar henne för lyckan i livet.

Kan beskrivas som blyg, vulgär, dumsnäll, bitter och varm!

Det finns kanske mer att säga? Vad vet jag?
Just ja... Jag ser inget fel alls i att lyssna på både Larz-Kristerz och Morbid Angel. Jag är jävligt tuff i alla fall!

Så det så!

30 day challenge!

Hos min fina, skadade, extremt roliga och fantastiska vän Martina hittade jag denna utmaningen:

30 day challenge!


Att varje dag, i 30 dagar skriva om olika teman.

Nu vet jag inte om det är hon eller någon annan som hittar på dessa teman... Men jag antar utmaningen och går hennes teman i fotspåren.


Då klockan redan har passerat halv ett är det dags att krypa till kojs. Det kommer bli en lång dag imorgon.

♣ Utvecklingssamtal med Sannisen på dagis.
♣ Jobb 9 - 16.
♣ Handla/laga mat/snusa gosunge.
♣ Filmbesök, varm chocklad och en tidig kväll!

Jobbat både igår och idag. Barnen är fina, personalen är .. får man säga tråkig? och lokalerna såg nog sina glansdagar på 70-talet.
Det är synd tycker jag. Barn är ju värda allt det som är bra. Sånt som stimulerar. Och Det är inget man egentligen kan säga om stället. Tyvärr.
Oh well...Det är fina barn och jag är hemskt glad att jag får jobba. Så håll tummarna för att sjukdomstiderna håller i sig för övrig personal! :)

Morgondagens tema blir: "Presentera dig själv"
Vill ni vara med?
The more, the merrier!


Sov nu gott mina fina!
Jag vill ge Er hela världen...Jag vaknade med ett leende idag. På trots av att klockan ringde kvart i sex. Jag myser nämligen fortfarande efter den fina helgen jag hade.
Jag har umgåtts med vackra människor som fått mig att skratta, dansa, gråta och sjunga högt.
Jag har somnat med varma armar runt mig och någon som stryker mig över håret när jag vaknar.
Jag har druckit vin till frukost och ätit chips till middag, jag har råkat sätta en kniv i fingret och en viss Herre har snott mina skor!

Jag har varit på flykt, hittat hem och gått vilse på samma gång. Men framför allt så har jag njutit. Njutit av varenda sekund. Om man bortser från den tiden jag grät lite över att skrothögen var borta förstås. För det gjorde jag ju när jag ringde och pratade med henne. Som vanligt.
Det är vansinnigt skönt att ha henne hemma igen!!

Nu blir det snart jobb. Innan klockan var fem över 7 hade båda cheferna på förskolekontoret ringt. Den ena mummlade något om att: - Jaha, måste vi börja slåss om dig nu?
Jag fnissade lite och mådde än bättre när jag inser att dom faktiskt behöver mig.
Ömsesidigt behov kan vi säga!

Jag går och gör en kopp kaffe och väcker liten. Hon fick sova lite längre idag nu när jag inte behövda börja förren klockan nio. Nio till Fem. Ikväll blir det varm chocklad och film med Cia!

Ha en fin vintermåndag på Er!

...Idag dansar jag till jobbet och det hoppas jag att ni med gör...!

Jag älskar dig så mycket att syret tar slut i lungorna!

♥...Mamma älskar dig så vansinnigt mycket Skrotis...♥


Med blandade känslor kommer nu helgen. Mormor ville ha skrotungen och det kan jag väl inte neka henne. Det är inte för ofta dom ses och jag vill verkligen att ungen skall ha en bra och nära relation med sin mormor.
Det är bra för barn. Jag tror det. Om det är möjligt dvs!

Men det gör ont i hjärtat att lämna bort henne. Jag har en sådan där riktig seperationsångest nu. Värre än vanligt. Som att man inte riktigt kan andas och ögonen vill svämma över. Och jag känner mig kass. Kass för att jag lämnar bort henne, kass för att jag har ångest, kass för att jag inte unnar henne "semester", kass för att jag inte klarar av att uppskatta ledigheten.
Just nu vill jag inget annat än att hålla fast henne, snusa henne i nacken, pussa på henne och aldrig mer släppa.
Min älskade lilla, vackra stora tjej!


Jag har inga planer för helgen. Sover en natt här och en natt där. Men hos vem, vad eller varför det vet jag inte ännu!
Jag lever för stunden. Nu när jag kan. Det känns bäst så! Sedan att det inte alltid blir bäst så det är faktiskt en annan femma! Men ingen kan klandra mig för att inte ha försökt, inte ha levt och inte ha skrattat sönder lungorna under tiden!

Dags att göra sig i ordning. Snart går tåget. Snart skall älsklingen hämtas och vinet inhandlas.
Ses vi ute imorgon?
Ljushuvud!

Döda mig nu då. Din Mes!

(gammal bild som beskriver tillståndet)

Den som räcker upp handen först får köra med ångvält över mig idag.

Du där? Ja, du! Kom hit!
Så... döda mig nu!


Nej, fy farao. Morgnar är verkligen hemskt!
(det gör mig faktiskt inte mer motiverad att det ser ut som jag är någon mentalpatient med down´s heller!)
Och hur i helvete får man in bilder från tele till bloggen när man är ute ..? Vavava?


Jag skulle vilja...

Jag skulle vilja skriva om dagiset jag är på.
Om pedagogiken. Om integreringen som inte funkar. Om personalen. Om lokalerna och om barnen.
Jag inser att jag är alldeles för trött och att jag inte kan tänka en enda vettig tanke just nu.


Jag är inte van vid att behöva gå upp klockan sex. Jag skall se om jag lyckas vika tvätten över badkaret och duscha. Men sedan får det vara bra för ikväll.
Jag säger godnatt för idag!


Förresten.. så är det en jävla skillnad på Ghetto och Ghetto! 

Mitt Ghetto har nu blivit villaområde i mina ögon!

Nov. 15, 2010... I väntan på jul!
Helgen har varit så vansinnigt fin! Känsla av tillhörighet. kärlek. Ömhet.
Jag har samlat på krafter, dofter,ord och beröring. Känslor.

Jag har varit på födelsedagskalas hos fina Mia, vilket var tvärlyckat!
Skall vara ärlig och erkänna att jag var nervös som synden! En massa folk jag egentligen inte känner och dessutom var det bestämt att vi skulle till "Trädgår´n" på kvällen. Sorry guy´s, men helvete vilket jävla ställe!
Aldrig har jag skådat så många många brat´s, småflickor och idioter på en och samma plats!
Men tack vare det ytterst eminenta sällskapet så blev kvällen perfekt!
(det kan vara i kombination med dom fantastiskt fina drinkarna jag fick med?)

Sedan får vi inte glömma en av höstens mysigaste händelser so far: Pepparkaksbak med dotra! Hennes första riktiga!
Lilla, lilla skrotefia så lycklig hon var! Och hemskt förtjust i degen! :)

Hennes mamma är dock lite paranoid över deg-ätande efter en egen upplevd incident när hon var fem år gammal. Vi kan summera det som så att för mycket deg blev till en dags "magsjuka" och sedan dess äter jag varken deg eller knappt ens pepparkakor!

Fast det är mysigt att baka och det är mysigt att ha att bjuda på om det kommer främmande... vilket jag tydligen får i helgen ;)

Jag och skrotis avslutade i alla fall dagen idag efter dagis med en "lång" promenad runt i området. Vi diskuterade månen, hoppade i löv och gungade.
Det höjde livskvalitén ungefär hundra hack efter en lång dag på jobbet!
Min fantastiska lilla människa! ♥


Nu har jag dock gjort det igen! Suttit uppe för länge! Klockan ringer kvart i sex. Det är inte så hemskt många timmar kvar. Så jag springer i säng nu!

Ta hand om Er ni fina!
Hur var Eran helg förresten?


Änglakärlek och trasighet.
Besök. Av vänner från förr. Vänner med vackra själar som får mig att le.
Vänner som får det att rusa lite extra i kroppen. Ett flöde av varmt blod, nostalgi och pusselbitar som faller samman. Blir hel igen. För en stund.

De är den okomplicerade kärleken och gemenskapen. Den man saknar.
Men nu, just nu är det precis som det skall vara.
Jag har vänner som är som varma vindar, stjärnklara nätter, vågiga hav och skogens tystnad.
Dom är allt det jag behöver för att bli en bättre, tryggare, mer impulsiv och fantastisk människa.
För dom älskar mig. Trots mina vansinnesbrister och fel. Dom ser mina rätt. Dom älskar mig! För den jag är!Förövrigt har jag träffat en ny vän. En flicka. Jag tror det måste vara ödet!
På så många vis. Vi klickar! En flicka jag aldrig trodde jag skulle få ngn respekt för! Galet vad åsikter kan förändras! Jag har ju knappt kvinnliga vänner! Just nu är hon en ..inspirationskälla!
Hennes dröm är faktiskt min dröm.
Hon längtar bort. Jag längtar hem! Kan vi kanske lösa det här?

Jag behöver dig T. Du har gett mig mer än du anar. Du gav mig nytt hopp!
Att komma "hem"... låter inte riktigt oöverkomligt!
Tack T! Just nu så är du .. trots alls.. kärlek för mig! Du gav mig modet att kämpa!!

Guldklimpar!
Vad vore jag utan mina kristaller, diamanter och guldklimpar?
Inte ett jävla skit!
Nu kommer det någon och vill kramas tydligen. änglavackra! I veckan skall vi ta upp disneytraditionen.
Men först: skall vi samla nya krafter, älska, njuta och finnas! För en kväll. Jag är värd det! Faktiskt!

Förövrigt hoppas jag på värmlandsbesök i helgen. Han är fasligt söt!<3

Ta hand om Er mina fina! <3 Jag älskar Er!!

Ann: Inga blåmärken i ansiktet sedan lördag. bara lite näsblod imorse.
Så jag är nog faktiskt helt ok! :)

Jag vann för i helvete! :)
Sedärja! Tant kan! När jag hotade med att överklaga och gå vidare blev det plötsligt ett annat ljud i skällan. Jag antar att hon visste att hon skulle förlora!
Så numera får jag lov att kombinera arbete och praktik!

Då förlorar varken hon eller jag pengar och alla borde vara nöjda! Men seriöst, att det skall behöva gå så här långt? Jag kunde tekniskt sett redan ha jobbat en vecka redan istället för att ha en menlös praktik!
Oh well. Jag är i alla fall Stolt över mig. Jag är inte direkt van vid att fightas såhär. Att säga ifrån. Jag är lixom inte bra på skiten!
Men nu jävlar! Nu skall det bli ändring! Tant kan minsann!

Så nu är det att hålla tummarna att det blir en lång vinter med åt helvete mycket sjuk personal!
...Den enes bröd, den andres död...

Nu går jag och slänger mig med en bok i soffan. Om jag nu klarar av att läsa. Misstänker ögoninflamation. Det svider och rinner så in i bomben :s
Ta hand om Er mina fina!

Kaffebesöket från Värmland...Godmorgon världen! Det är snart dags att pälsa på sig, gå ut och springa till den där praktiken. Dagiset.

Men först: samla ihop kroppsdelarna, placera rätt och sluta hacka tänder.
Fy för bövelen så kallt!
Dock verkar det inte lika kallt och blåsigt som igår så det tackar vi för!


Kaffebesök var ack så trevligt, måste jag få lov att säga!
Här hade man ju förväntat sig att människan som kört 25 mil från värmlands mörka skogar i alla fall skulle ringa och få lite guidning. Men icke! Plötsligt ringde det på porttelefonen och sedan stog han där... Med en påse lövfbergs lila i famnen ;)
Fel kaffesort, men ack så sött! ;)

Morgonkaffet blev till en kanna, som blev till Pizza som blev till ryggläge i soffan. En sådan där fantastisk slapparkväll ni vet. Var knappt man rörde sig en meter och det var hur skönt som helst!
Sedan pratade vi varandra till sömns och det var nog en känsla jag inte riktigt mindes heller...
Det var tråkigt att säga hejdå på morgonen men jag hoppas.. (och misstänker) att han kommer komma tillbaka igen ;) NU mina vänner.. har jag som vanligt sådär inåt helvete bråttom!

Jag springer lite, så hörs vi ikväll!
Har NI snö förresten?

Den där sörjan är min hjärna...Hade det inte varit för att mina ögon och min hjärna ligger i en salig, slemmig, sörja på golvet så hade jag kanske skrivit ett vettigt blogginlägg.

Det är alldeles för sent och jag är yr i huvudet av ord som kastats fram och tillbaka, vridits och vänt. Ett telefonsamtal på 4 timmar blev det. Men någon man trodde man aldrig skulle prata med.
Det visar sig att denne någon skall köra 25 mil för att dricka morgonkaffe med mig om några timmar.
Herrejävlar, jag fick precis något som liknas prestationsångest!
Vem fan kör 25 mil för att dricka morgonkaffe med mig? Pucko!

I övrigt kan väl alla bara ta och må bra nu?
En vecka eller så i alla fall. Min hjärna behöver vila och jag har en del egen skit att reda upp!
Dessutom kan jag inte fixa alla. Jag vet faktiskt inte om jag kan fixa någon. Alls!
Ja, kanske är jag ego. Men mest trött. Och maktlös.
Förlåt mig.
Jag är kass! Jag går och lägger mig nu. Morgonkaffe med en värmlänning, bråk med soc. och arbetsförmedlingen here I come!

Förlåt Ann. Jag hinner inte sjukhuset imorgon. Eller så är det kanske så att jag inte riktigt orkar. Men jag lovar att ta det senare i veckan!

//HondendärElin.

...Snälla, kan någon torka upp den där sörjan efter min hjärna innan ni går?

Hjälp mig!Älskade, allvetande vänner jag behöver Er hjälp!


Som de flesta vet så är jag och mat inte bästis och bundis. Detta har gjort att jag förmodligen har en slightly näringsbrist av något slag.
Det i sin tur gör att jag bland annat får konstiga blåmärken överallt. Som imorse när Robbin säger till mig att jag är blågul i halva pannan och ned över den ena sidan i ansiktet. Inte speciellt hett med andra ord!
De flesta ställen kan man dölja men här är det svårt!

Sedan har vi näsblodet var och varannan morgon! Tröttsamt. Massor. Ett par minuter efter att jag gått upp ur sängen säger det pang.
Varför i helvete då? :O Vad har jag gjort?

Sedan har vi ju tröttheten from Hell med. Den kan vi inte glömma. Eller jo, faktiskt. Eftersom jag är så trött att jag glömmer allt annat så borde jag glömma att jag är trött med. Glömma? Just det. Jag är senil oxå. Glömde det!


Frågan lyder:
Vilket av alla dom här multivitaminblibästiform grejerna skall man köra med?
Jag har NOLL koll på sånt där!!
Hjälp mig, snälla ni... min kropp förfaller!!

BUHU!

Tick tack, Tick tack...Stressad?


Blir ni stressade över tickandet från klockan?
Jag blir det på dagtid. På kvällen är det ett lugnande ljud.
Just nu känns det enbart stressande. Minuterna blir fort en kvart, en timme och jag har så fasligt mycket jag vill hinna med.
Det mesta av vardagsstädet är klart. Nu är det bara att röja Skrot´s rum och renbädda våra sängar kvar. Och tvätten. Evighetesgörat.

Morgonen blev onekligen inte ett skvatt lugn heller. Vi var nämligen barnvakt åt ena bästisen vars mamma var tvungen att jobba. Man skulle kunna säga att en taliban på 2 och en på 3 är highlife.. men ack så jädra söta! Inte ett enda bråk var det heller!
Fantastiska barn. Jag är så stolt över dom!
Skall jag ha ett syskon till Skrotis så skall dom leka precis så där fint. Alltid! För visst kan man bestämma sånt innan? ;)

Mamman som jobbade har nu hämtat den lilla och lämnat denna till sin pappa.
Hon lurade lilla mig att skaffa barnvakt så vi kan bege oss ner till "Bordet" och ta en öl och titta lite på folk ikväll.
Jag kommer dock stanna hemma såpass länge att jag får lov att lägga och godnattmysa liten :) Hon kommer inte hinna märka att mamma är borta :)
Hemskt skönt!
Jag avskyr nämligen att lämna henne. Det gör så fasligt ont i bröstet varje gång.
Är visst till och med likadan när jag lämnar på dagis. Separationsångest tror jag det kallas ;)

Kvällar på "Bordet" är ofta spännande och jag har ett liitet kort på lur som jag kanske borde spela. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu.
Kanske skall jag bara vara lugn och duktig?! Men det ligger ju o andra sidan inte riktigt för mig ;)

Nej... Nu kör vi det sista på städningen så tar vi helg sedan mina vänner!
Kram på Er!

Nov. 5, 2010 - Är det jul snart?Vi har varit hemma idag jag och Lilla. Jag behövde samla nya krafter och hur gör man det bäst om inte vid att hålla den vackraste människan i handen, måla, leka med play doh och gå på promenad i höstsolen.
För att inte glömma det långa, varma badet vi tog i morse. Balsam för själen var det!

Sedan blev den lilla skrothögen Överlycklig när det kom inte mindre än TVÅ grävmaskiner till lekplatsen vi var på. Herreknut, som ungen sken upp. Jag tror vi tittade på grävmaskiner i över en halvtimme!
Hade inte gubbarna sett så tyska/hårda/läskiga ut så hade vi gått och frågat om hon fick kolla lite inne i men.. Det vågade vi inte ;) 

Nya krafter fick jag allt. Det skall ringas, det skall överklagas och det skall fightas på måndag.
Jag är trött på att bli trampad på. Jävla myndigheter!
Ni skall få en redogörelse för fallet imorgon.. men kontentan är att jag INTE får lov att tacka ja till jobbet jag fick.
Det är skadat och inget annat. Det kan inte heller vara lagligt?!

Oh well. Av dessa grunder blev det kasst med sömn inatt så nu tar vi och säger godnatt.
Vi stannar hemma och myser imorgon med. Vad vi skall hitta på vet jag inte riktigt ännu dock..
Baka? Åka till stan och se om vi kan få tag i lite attiraljer till att göra julkort kanske?

Sov gott mina vänner! Vi hörs imorgon!


Förövrigt går lillskrot och ropar på tomten. Och kallar alla. ALLA! men för: Gubben.
Make it stop please?

Storm i november...
Jag älskar att jag är så ambitiös att jag ställer två alarm för att komma upp på morgonen. Jag älskar inte att jag är så jävla senil att jag inte ställt om den ena klockan från vintertid. Att gå upp klockan sex kändes aningens perverst!


Smart Elin. Jättesmart!

Som om inte det var nog så är det storm och det regnar både bortöver och neröver just nu.
What a joy! Nåväl. Jag har i alla fall fått vikt en massa tvätt och kört igång en ny maskin.
Innan klockan var sju. Tänk om det kunde vara så Varje morgon!

Nej. Kläder, välling och gos it is. Så får ni hålla tummarna för att vi inte blåser bort eller får en pinne i ögat.
Onödigt skulle det vara. Högst onödigt!

Detox!Det här med beroenden är svårt! Riktigt svårt! Alla är vi beroende av något. Många av oss är beroende av fler än en sak.

Själv har jag flera beroenden. Ett av dom är: Aromat!

Denna vansinnigt goda, gula krydda. Det finns verkligen ingenting som slår Aromat.
Maten smakar inte gott utan aromat på. Den blir på något vis död, smaklös, menlös.
Ja, jag förstår egentligen att det bara är min hjärna som säger det till mig. Men lik förbaskat är det ett reellt beroende. Ett måste. Ett behov!
Jag behöver inte ens äta om det inte finns aromat hemma. Så illa är det!
Även fast jag vet hur mycket slaggprodukter det är i, även fast jag vet vilket gift det är!

Och eftersom vi alla vet hur nyttigt aromat/glutamat är för kroppen tänkte jag ge kroppen en chans att återhämta sig. Avgiftning. Detox!
Från att äta minst en burk i veckan känns det här onekligen: Jobbigt!
Jävligt jobbigt.
Jag tror jag är inne på 5 dagar utan nu. Jag är ren. Men jag är jävligt nära ett återfall dock. Det är jag!

Det mesta av mat smakar faktiskt som bajs. Och nej, ni behöver inte komma med tips om andra kryddor. Det är inte det, det handlar om. Jag behöver min aromat!

Som nu till exempel: Jag skulle döda för en smörgås med skinka och aromat på.
Men eftersom jag inte har aromat så kan jag lika gärna skita i hela mackan och ta en kopp kaffe till!


Må detta snart vända!

Ha en fin dag Alla ni där ute!
Vad är förresten NI beroende av? Dela med Er! :)

De goda nyheterna då...
Ja, nu är det minsann på tiden med lite goda nyheter, tycker ni inte?

Jag fick jobbet!


Alltså, ok. Det är kanske inte så jättebra med tanke på att det bara är timmar i en vikariepool. Men det är en bra början! Och timmar kan leda till riktiga vikariat.
Så ja, jag tycker faktiskt att det känns bra på riktigt!
Tänk att få spendera precis hela dagarna med skrikande barn! Vad mer kan man önska sig? ;)
Nej, skämt åsido. Jag trivs faktiskt på dagis. Barn är så spontana och ärliga. Det är skoj med barn.
Även fast dom kan driva en till vansinne ibland.

Men så är det med vuxna oxå vilket jag tycker är värre. Vuxna borde ha vett nog att inse vad som är socialt acceptabelt och inte. Det kan man inte förvänta sig av ett barn.
Så tacka vet jag trotsiga barn istället för korkade vuxna ;)

Så nu håller vi tummarna för att det kommer mycket sjukdom. Självklart inte till mig och Liten. Och självklart inte till er! Men till den ordinarie dagispersonalen :)
Ring, ring. Jag är desperat! 
Se Mig!


Har spenderat halva kvällen med Harry Potter och julbroderiet. Nu är jag sådär trött att ögonen går i kors, man fryser sådär lagom enda in i benmärgen och man hoppas att det aldrig mer skall bli morgon för att man inte vill gå upp! Någonsin!
Dessutom är det nästan storm ute vilket gör att det blir ännu kallare här inne!

Oh well... John Blund har mailat ang. en date. Jag är inte sämre än att jag joinar!

Sov gott fina ni!

I won!

För ett tag sedan var jag med i en liten tävling hos Tumadre!
Tänka sig att jag vann.
Stort är det kanske inte, men extremt nyttigt för småbarnsmammor med tomma plånböcker. Den är ju tyvärr lite dyrare än vanlig yoghurt!

Gratis är gott helt enkelt!
Tack Tumadre!

Jag beger mig ut i stormen för att hämta dotra nu! Fy farao, vilket väder. Värdesaker som kan bli regnskadade får stanna hemma. Det verkligen ösar ner därute och jag har en känsla av att jag inom 3 minuter kommer se ut som en väldigt dränkt katt!

Oh well.. Bara att springa och se glad ut det!

Förövrigt har jag bra nyheter. Bara så atte ni vet lixom då typ :D
Jag återkommer ;)

Loppisfynden!Det var dom här fynden jag pratade om som jag egentligen skulle ha visat er.

Jag misstänker att det försvann någonstans bland städnojja och lillskrotsmys. Det var nämligen planeringsdag på dagis igår!
Eller så är jag helt enkelt senil!

Handlade bröd på Ica igår. Men packade inte ner det i påsen. Så bröd har vi likförbannat inte. Eller så har jag gömt det någonstans. Hemskt knepigt det där!!

Förrutom det ni ser på bilden nedan fyndade jag gosedjur till 1:- st, 2 kuddar med armar och galonvantar!
Jag är nöjd!

Sist men inte minst: Fodrade regnstövlar från PAX, knappt aldrig använda. För en ynka! tjuga samt en varm, fin vinteroverall till ynka 50:-. Knappt aldrig använd den heller!


Nu är vintern räddad för liten samtidigt som min plånbok mådde ytterst bra! It´s a win, win situation kan man säga! :)

I ♥ Loppis!


Friends they come...


Friends they come, and friends they go.
and nothing really last´s forever.

Helgen tog faktiskt slut den här gången med även fast den har känts fruktansvärt lång. Tung. Många saker som har hänt helt enkelt.
Det känns som att det är en period som många mår dåligt just nu. Vissa mer, vissa mindre.
Många har svackor, många faller och många behöver förändring.
Är det hösten som gör det eller är det något annat? Vad tror ni?

Den bästa medicinen mot svåra tider är i alla fall att aktivera sig.
Det funkar åtminstone för mig. Hålla igång. Se resultat.
Därav tog jag tag i lägenheten. Fick städat en hel del och satt på plats de nya vitrinskåpen. Nu fattas bara sakerna som skall placeras i skåpet. (se bild)
Vardagsrummet blir onekligen mysigare och mysigare!
Jag längtar tills jag får hittat en skena och ett draperi som kan dela av rummet i två.
Man tycker ju att det borde finnas relativt billigt någonstans?!
Tips Anyone?

Sedan kom jag till projekt: Skrivbordshelvete. (se bild ovan)
Tänk Er 16 lösa brädor med tusentals hål och pluggar. Varav ingen bräda passar någonstans alls. Helt fantastiskt var det!
NOT!!

Det slutade med att jag jag lade en skiva provisorisk på några brädor. Den synkar i ett par hål i alla fall och den är såpass stabil att Liten inte kommer kunna välta den oavsett vad hon än gör med den.. men ehm.. det är typ 12 delar kvar. Vad gör jag med dom? :o

Just det ja! Jag har fyndat!! Bigtime!
Jag och lilla skrot var nämligen på loppis idag! ;)
Jag skall visa er imorgon. Jag är sjukt nöjd! Jag måste verkligen, verkligen försöka hålla koll på mer second hand/loppis affärer.
Man kan faktiskt göra hemskt bra fynd där!

Innan ögonlocken faller igen passar jag på att säga godnatt.
Godnatt alla fina vänner. Tack för att ni står ut!
Jag skulle falla så hårt om ni inte var dom ni är!
Ni är alla stjärnor på min vackra stjärnhimmel och jag är vansinnigt lycklig som får ta del av det!


♥♥♥
RSS 2.0